16. 7. 2010

Nová generace autobaterií Exide!

Americká značka Exide přichází na trh s novou řadou startovacích autobaterií. Tyto baterie se vyznačují vysokým startovacím výkonem, vysokou odolností proti cyklické zátěži a dlouhou životností. Jsou určeny pro automobily s náročným provozem, pro vozy s bohatou elektrickou výbavou a pro mikrohybridní vozidla s režimem Start-Stop.



Autobaterie jsou vyráběny ve dvou verzích:

ECM (Enhanced Cycling Mat)
Baterie pro startování první generace mikro-hybridních vozů, které mají zvýšené požadavky na cyklování baterie (časté vybíjení a nabíjení), jsou připraveny na provoz v režimu Start-Stop. Vyznačují se vysokou odolností vůči častým startům ve vysokých teplotách a vyhovují tak umístění v motorovém prostoru vozidla. Vyrábí se ve třech kapacitách 60, 70 a 80 Ah, což umožňuje osazení do většiny automobilů.  
 AGM (Absorbed Glass Mat)
Baterie pro pokročilou generaci mikro-hybridních vozů s režimem Start-Stop a se systémem regeneračního brzdění. Baterie má trojnásobnou odolnost vůči cyklické zátěži a schopnost nabíjet se vysokými proudy a za stavu neúplného nabití. Hermeticky uzavřené víko s tlakem řízeným ventilem zvyšuje bezpečnost a umožňuje montáž baterie do kabiny vozidla.

Oba typy baterií jsou určeny pro těžké provozy v husté městské dopravě a pro vozidla s vysokým počtem startů. Mezi takové automobily patří vozy záchranných systémů, taxi, speciální či moderní vozy s plnou elektronickou výbavou. Pro automobily se systémem Start-Stop a Regenerační brzdění jsou tyto baterie nutností. 

Tyto nové baterie jsou již dnes osazovány do nových vozů dané třídy značek BMW, Toyota, Fiat, Alfa Romeo a dalších. Firma Exide si tak připravila výhodnou pozici na předním místě ve vývoji a výrobě moderních akumulátorů pro nadcházející generaci automobilů s hybridními technologiemi, jejichž boom je na spadnutí.
Držme jí tedy palce, ať se jí dílo daří.

Žádné komentáře:

Okomentovat