6. 6. 2011

NOVÉ BATERIE VARTA PRO MIKRO-HYBRIDNÍ AUTOMOBILY

Že to Varta myslí vážně s novými technologiemi, svědčí její nová aktivita v oblasti autobaterií pro mikro-hybridní vozidla, která se objevují jako houby po dešti. Přečtěte si její tiskovou zprávu!

TRH VOZIDEL MICRO-HYBRID SE OTEVÍRÁ ŠIROKÉMU OKRUHU ZÁJEMCŮ


Jedním z nejvýraznějších trendů, které lze pozorovat od Mezinárodního autosalonu (IAA) ve Frankfurtu v září minulého roku, je expanze technologie start-stop.



Téměř čtvrtina z více než 20 zde nově představených vozů, vybavených bateriemi VARTA od Johnson Controls, je napájena baterií AGM, která se vyznačuje technologií šetřící energii. Díky této technologii se motor při každém zastavení vypne, např. při stání na červenou. Tím lze ušetřit až 12 procent pohonných hmot a také snížit emise CO2.

Díky motivaci předpisy EU o snižování emisí CO2 roste trh s vozidly vybavenými technologií micro-hybrid stále rychleji. Od zavedení technologie start-stop ve vozech BMW řady 1 se v Evropě prodal více než milion micro-hybridních vozů vybavených baterií VARTA AGM.

Do roku 2010 bylo vyrobeno cca 2,5 milionu vozidel micro-hybrid – v roce 2015 jich má být až 10 milionů. Baterie AGM (Absorbent Glass Mat) je stálou součástí managementu baterií pro micro-hybridy, kromě toho také podporuje inovace jako např. zpětné získávání brzdné energie, automatickou regulaci napětí a v některých modelech kontrolu alternátoru funkcí Passive Boost.

Výrobci vidí nutnost v naplňování ustanovení EU o redukci CO2 a zavádění menších, lehčích a z hlediska spotřeby pohonných hmot hospodárnějších vozidel. Tony Miller, produktový manažer v Johnson Controls European Automotive, proto předpokládá, že modely micro-hybrid budou brzy tvořit podstatnou část automobilového trhu.

 „Iniciativy EU týkající se zón životního prostředí a mýtného ve městech pro vozidla s vysokými emisemi CO2 ovlivňují rozhodnutí stále většího počtu spotřebitelů,“ říká Tony Miller.

Aktuální průzkum ukazuje, že 61 % spotřebitelů hospodárnější vozidlo buď již vlastní, nebo nákup právě takového vozidla plánuje. Z ankety vyplývá, že výše emisí CO2 bude v blízké budoucnosti důležitým faktorem při nákupu vozidla.

 „Z našeho pohledu, jako vedoucího dodavatele v Evropě s více než 80% podílem na trhu s originálním vybavením, opustí postupně trh s bateriemi AGM pro systémy start-stop svoji okrajovou pozici a bude se vyvíjet ke klíčové produktové linii a to jak pro originální vybavení, tak pro trh s náhradními díly v našem sortimentu baterií AGM Ultra Dynamic v segmentu aftermarket."

Žádné komentáře:

Okomentovat